Veelgestelde vragen

Over Viafix

Viafix is een start-up van Nederlandse bodem, gestart dankzij een eerste funding door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Viafix maakt bestellen en responderen voor iedereen makkelijker. 

Viafix is op drie gebieden actief: Als Fast checkout in webshops, als Marktplaats met de eigen app en als Quick respons in advertenties en andere uitingen.

Door deze unieke cloudoplossing kunnen ondernemers en organisaties eenvoudig interacties als aankopen en aanmelden mogelijk maken zonder zelf te investeren in alles wat hier bij komt kijken. Viafix is:

 • Multifunctioneel, want niet alleen voor het afrekenen van aankopen, maar ook als alternatief voor andere formulieren zoals voor bestellen, aanvragen, aanmelden, doneren, machtigen, peilen, enquêteren en registreren (Fast check-in).
 • Multimediaal want online én offline toepasbaar. Dus voor webshops, maar ook voor advertenties, commercials, winkels, productverpakkingen en displays.
 • Viafix biedt organisaties een betere conversie en meer gemak, efficiëntie en inzicht.
 • Consumenten profiteren van meer gemak, veiligheid en privacy.

Viafix stelt mensen in staat om makkelijk, snel en veilig te reageren op jouw aanbod of verzoek.

In tegenstelling tot andere fast checkouts is Viafix niet alleen voor betaaltransacties, maar voor alle soorten respons zoals brochureaanvragen, enquêtes, inschrijvingen, etc.

Daarnaast kan Viafix niet alleen toegepast worden in digitale uitingen zoals webshops, maar ook in print zoals advertenties in magazines en displays.

Je begint door een gratis account aan te maken bij Viafix.

Na activatie van je account kun je eenvoudig aan de slag met het aanmaken van responscodes en het koppelen van je webshop. Het dashboard bevat demo’s en een starthulp om je snel op weg te helpen.

Heb je een vraag of een goede tip voor ons? We horen graag van je. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of bel naar 085 – 200 5050.

Privacy

Bij Viafix staat privacy hoog in het vaandel. Daarom worden gegevens in Europa en onder Europees recht verwerkt.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR))

Persoonsgegevens die in de Viafix app worden bewaard zijn eigendom van de gebruiker van de app. Gegevens die door een gebruiker worden verzonden komen de partij toe aan wie de verzending gericht is. Meestal is dat de aanbieder van een dienst of een product die deze gegevens nodig heeft om de dienst of het product te kunnen leveren.

Viafix zelf doet niets met persoonsgegevens, anders dan deze veilig versleuteld bewaren totdat ze niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze werden verstrekt. Daarna worden ze bij Viafix verwijderd.

In tegenstelling tot veel andere apps en websites verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. Gegevens die in de Viafix app worden bewaard voor herhaald gebruik staan dus niet bij Viafix, maar op de eigen telefoon en kan de gebruiker zelf beheren. Daarom is er ook geen account nodig om Viafix te gebruiken.

Data-encryptie oftewel gegevensversleuteling is een techniek om leesbare gegevens (tekst) om te zetten in onleesbare gegevens (codereeksen). Deze techniek wordt gebruikt om er voor te zorgen dat gegevens onbruikbaar zijn op het moment dat onbevoegden deze gegevens onverhoopt in handen krijgen. Alleen wie over de sleutel beschikt kan de onbegrijpelijke datareeksen weer leesbaar maken.

Viafix gebruikt onder meer data-encrytie om de privacy van haar gebruikers te beschermen.

Support

Klik hier voor een eenvoudig stappenplan voor het aanmaken en koppelen van een Fast Checkout code.

Klik hier om er eerst wat meer over te lezen.

Klik hier om ons een email te sturen voor assistentie.

Klik hier voor een eenvoudig stappenplan voor het vindbaar maken van je producten via een directe koppeling met Viafix. Als je wilt koppelen vanuit je webshop in Lightspeed, CCV of MijnWebshop of als je gevonden wilt worden via je Trade Tracker account, klik dan hier om ons even een mailtje te sturen. Onze medewerkers zullen deze koppeling voor je verzorgen.

Klik hier om eerst wat meer te lezen over de verschillende manieren waarop jouw producten in de Viafix app zichtbaar, vindbaar en bestelbaar kunnen worden.

Klik hier om ons een email te sturen voor assistentie.

Een koppeling met Trade Tracker wordt door onze medewerkers voor je verzorgd. Klik hier om ons een verzoek per email te sturen. Vermeld in de email gaarne je nieuwe Trade Tracker gebruikersaccount.

Viafix werkt samen met betaalprovider Mollie. Als jij een betaalaccount bij Mollie hebt kunnen wij jouw account aan het Viafix platform koppelen. Dat betekent dat vanaf dat moment de producten uit jouw webshop die in de Viafix app worden besteld in onze app kunnen worden betaald. De betaling zal daarna direct op het door jou opgegeven IBAN nummer worden bijgeschreven.

Als je een account voor de Viafix portal hebt kun je deze koppeling zelf in gang zetten. Klik rechtsboven op je accountnaam > account en daarna op de tab Financieel. Hier kun je kiezen uit het koppelen van je bestaande Mollie account of het aanmaken van een nieuw account.

Een verzendhuis toegang geven tot je advertentierespons op individueel campageniveau kan op twee manieren:

 1. Via een rapportagesleutel kun je toegang geven tot de scan- en conversieresultaten van de campagne.
 2. Via een datasleutel kun je toegang geven tot de responsbestanden waarbij de partnerorganisatie dus rechtstreeks de responsgegevens van de campagne ontvangt. Hiervoor is een dataverwerkersovereenkomst benodigd.

Beide sleutels kunnen worden gevonden in je beveiligde omgeving in de Viafix portal. Klik hiervoor rechtsboven op je accountnaam > account en daaronder op de tab Koppelingen. Als er nog geen sleutels zichtbaar zijn kun je deze aanvragen via een email aan onze afdeling Team Zakelijk.

Het is ook mogelijk om toegang te geven tot de scan- en conversierespons op accountniveau, dus voor alle campagnes. In dat geval kun je in jouw bedrijfsaccount een nieuw gebruikersaccount aanmaken en de rechten daarvan instellen op het menu Rapportages. Deze functie is alleen beschikbaar voor accountbeheerders.

Het webadres van de Viafix portal is http://portal.viafix.com.

Klik hier om een account aan te maken. Een account aanmaken gebeurt in drie stappen:

 1. Invullen van de bedrijfsinformatie
 2. Invullen van de hoofdgebruiker
 3. Invullen van de inloggegeven

Indien alle stappen goed zijn doorlopen ontvang je een email op het gekozen emailadres waarmee je de toegang tot je account kunt bevestigen.

Als je een account voor de Viafix portal hebt kun je deze koppeling zelf in gang zetten. Klik rechtsboven op je accountnaam > account en daarna op de tab Financieel. Hier kun je kiezen uit het koppelen van je bestaande Mollie account of het aanmaken van een nieuw account.

De Viafix app is beschikbaar voor iOS (Apple) en voor Android (Google) telefoons. Open de Viafix website op je telefoon en:

 • Klik hier voor de Viafix pagina in de App Store
 • Klik hier voor de Viafix pagina in de Google Play Store

De Viafix app kan ook worden gevonden door het scannen van een Viafix QR code met een willekeurige QR scanner app. Scan de QR code en bevestig dat je wilt worden doorgestuurd naar de juiste app store.

Na de installatie en eerste opstart van de Viafix app zul je door het installatieproces worden gevraagd om je persoonlijke gegevens in te vullen. Na de installatie kun je deze gegevens terugvinden en wijzigen in het Viafix app menu. Klik rechtsonder op het icoontje met de drie liggende streepjes en daaronder op de optie Persoonlijke Gegevens.

Jouw gegevens worden nergens anders bewaard dan op je eigen telefoon. Op het moment van reageren op een actie zal de app melden welke gegevens er voor de campagne zullen worden verzonden en daar jouw toestemming voor vragen.

Jouw gratis fast checkout