Dé oplossing voor bezoekers­registratie

Hoe werkt het?

Invullen

Verstrek je KVK-nummer, je contactgegevens en per vestiging een logo en het aantal tafels.

Bevestigen

Activeer je gratis Viafix account door op de link te klikken die per mail wordt toegezonden.

Aanpassen

Je ontvangt een mail met aanmeldcodes. Print ze uit en plaats ze op de tafels. Stickers zijn ook mogelijk.

Klaar

Alle voordelen op een rij

Voor bezoekers

Makkelijker & Snel

Bij andere oplossingen moeten bezoekers hun gegevens telkens weer opnieuw invullen. Zo niet in het geval van Fastcheck-in. Dankzij de Viafix app volstaat 1 keer invoeren in de eigen telefoon. Daarna is het overal waar Fastcheck-in wordt gebruikt simpelweg Scan, Klik, Klaar!

Veilig

Gebruikers lopen geen risico op besmetting door gedeeld gebruik van schrijfmateriaal.
Geen privacy-zorgen over inzage door andere gasten of medewerkers. Persoonsgegevens worden veilig opgeslagen en zijn enkel en alleen toegankelijk wanneer horeca exploitant en GGD dit gezamenlijk willen. Alle gegevens worden versleuteld bewaard (dus mocht een hack onverhoopt slagen dan zijn ze nog steeds niet te lezen) en worden zonder menselijke tussenkomst na 10 dagen automatisch verwijderd.

Voor jou

Veilig en juridisch in orde

Horeca-ondernemers hoeven geen inspanning meer te leveren om de wet en regelgeving rondom privacy na te leven. Gegevens worden versleuteld bewaard en na 10 dagen automatisch verwijderd. Alles verloopt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook bekend als GDPR). Dus geen extra moeite meer en het is nog gratis ook!

Efficiënt

Gasten kunnen direct een zitplaats worden gewezen. Hier zal duidelijk vermeld staan hoe de bezoeker zichzelf kan registreren. Medewerkers hoeven zich dus niet meer bezig te houden met de beschikbaarheid van voldoende blaadjes en schone pennen. Ook de zorg van het veilig bewaren en dagelijks veilig vernietigen van de verlopen aanmeldingen vervalt.

Fastcheck-in biedt de gast gemak en veiligheid. Zo komt deze graag nog eens terug!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Meer informatie over Viafix aanmelden

Fastcheck-in is een gratis dienst voor de Nederlandse Horeca en andere faciliteiten waarvoor aanmelden verplicht en/of wenselijk is.

Fastcheck-in wordt aangeboden door Viafix en is in wezen een volledig voor-ingerichte aanmeldcampagne met als extra toevoeging dat in dit geval data alleen kan worden ingezien wanneer twee partijen (de accounthouder en de GGD) dit gezamenlijk wensen.

Fastcheck-in onderscheidt zich op de volgende punten:

 • Eenmalige invoer. Bezoekers hoeven hun gegevens niet telkens opnieuw in te vullen. Want deze staan na een eenmalige invoer in de handige Viafix app veilig op de eigen telefoon. Daarna is het steeds scan, klik, klaar!
 • Correcte invoer. Wie registreert ontvangt direct een aanmeldingsbevestiging. Zo is meteen duidelijk dat het opgegeven mailadres juist is ingevuld.
 • Zitplaats vermelding. De overheid vraagt om vermelding van het tafelnummer. Doordat iedere verstrekte Fastcheck-in QR uniek is wordt bij het scannen automatisch de zitplaats/locatie genoteerd.
 • Veilige invoer. Webformulieren kunnen gehacked worden. (Formjacking) Gebruik van een app is al snel veiliger.
 • Versleutelde opslag. De persoonsgegevens worden na de voorgeschreven bewaartermijn automatisch verwijderd en tot die tijd versleuteld (encrypt) bewaard. Alleen als hier in het kader van een GGD onderzoek aanleiding toe is worden de gegevens toegankelijk en anders niet. Voor niemand. Dus ook niet voor de horecaexploitant zelf.
 • Aantoonbare registratie. De bevestigingsmail van de aanmelding bevat het logo van de zaak en de datum/tijd van de aanmelding.
 • Historie. De gebruiker kan in de eigen app de eigen aanmeldhistorie bekijken en indien gewenst ook verwijderen. Deze staat alleen op de eigen telefoon en nergens anders. Zo kan iemand bij twijfel zelf eenvoudig nagaan of en wanneer een locatie is bezocht.
 • Ontzorging. Na het plaatsen van de Fastcheck-in QR codes hoeft de exploitant van de horecagelegenheid of andere faciliteit nergens meer naar om te kijken.
 • Meer mogelijkheden. In het Viafix portaal kunnen ook codes worden aangemaakt voor andere doeleinden zoals peilingen, winacties, donaties en kortingsacties. Hierop reageren gaat met hetzelfde gemak: scan, klik, klaar!
 • Gratis. Het gebruik van Fastcheck-in is volstrekt kosteloos voor zowel bezoeker als exploitant.

Ja, de aanmeldcodes komen in zowel een Nederlandstalige als Engelstalige versie en de Viafix app is ook beschikbaar voor bezoekers uit 29 andere landen, variërend van België tot de Verenigde Staten. In die gevallen is de standaard taalinstelling van de app Engelstalig.

De gegevens worden in Europa opgeslagen onder Europees recht.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De ingediende (persoons)gegevens zijn eigendom van de accounthouder. Dat is dus in principe de exploitant van de betreffende locatie.

Door gebruik van deze gratis dienst stemt de accounthouder (locatie exploitant) er mee in dat Viafix de gegevens versleuteld en ontoegankelijk houdt totdat er een aantoonbaar en uitdrukkelijk verzoek van de GGD is om de gegevens vrij te geven voor bron en contactonderzoek.

In dat geval kan je geïnformeerd worden over een eventuele blootstelling.

Indien hiervoor niet gebruikt worden de gegevens 10 dagen na binnenkomst automatisch verwijderd.

Ook Viafix zelf doet helemaal niets met de geregistreerde persoonsgegevens. (Behalve veilig versleuteld bewaren en tijdig vernietigen.)

Ook goed om te weten: in tegenstelling tot veel andere apps verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. De gegevens die worden bewaard voor herhaald gebruik staan op de eigen telefoon en niet bij Viafix. Daarom is er ook geen account nodig om de app te gebruiken.

 • Je meld je aan via het registratieformulier 
 • Je bevestigt je aanmelding via de automatische bevestigingsmail
 • Binnen 30 minuten ontvang je een mail met aanmeldcodes
 • Print ze uit en plaats ze op de tafels

Hoe werkt het voor je gasten?

 • Gasten worden nu verzocht de Fastcheck-in QR te scannen door de Viafix app te downloaden en hun bezoek aan te melden.
 • Wie zich aanmeldt ontvangt een mail met een tijd/datum stempel en het logo van de zaak. Zo is meteen duidelijk dat alles goed is gegaan.

Tarieven

Je kunt volledig kosteloos gebruik maken van onze diensten. 

Wij verdienen alleen geld aan de vergoeding die we vragen voor het afhandelen van transacties.

Algemeen

Viafix is de meest veelzijdige fast checkout:

 • Universeel want niet alleen voor het afrekenen van aankopen, maar ook als alternatief voor andere formulieren zoals aanvragen, aanmelden, doneren, machtigen, peilen en enquêteren.
 • Multichannel want online én offline toepasbaar. Dus voor webshops, maar ook voor advertenties, winkels, productverpakkingen en displays.
 • De gebruiker hoeft niet herhaald gegevens in te voeren en beheert deze zelf op de eigen telefoon. Viafix neemt privacy zeer serieus en bewaart persoonsgegevens nooit langer dan nodig voor de afhandeling.

Hierdoor is Viafix ook eenvoudig in te zetten als fast check-in.

Viafix is een start-up van Nederlandse bodem, gestart na een eerste funding door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Viafix is voor consumenten die hun keuze al hebben gemaakt. Die dus geen tijd en energie willen verliezen met shoppen of antwoordkaartjes, maar het even willen fiksen. Snel, makkelijk, veilig. Of het nu gaat om het herbestellen van een zak diervoeding, het kopen van het laatste boek van een populaire schrijver of het scoren van een geweldig aanbod in de krant.

De Viafix app biedt – gratis en veilig – gemak, voordeel en avontuur. Altijd en overal kun je reageren door de smartphone te richten op een (Viafix) barcode. Je kunt 24/7 bestellingen plaatsen. Met Viafix op je smartphone fiks je in een handomdraai de mooiste deals, maak je kans op leuke prijzen en kun je je mening met die van anderen vergelijken. Trefwoorden zijn: fun, veilig, makkelijk en gratis.

Je begint door een account aan te maken bij Viafix.

Na het maken en bevestigen van je account kun je aan de slag met het aanmaken van een activiteit/evenement via de Viafix homepage.

 1. Maak een ‘+ Nieuwe campagne aan’
 2. Geef je campagne een naam
 3. Klik op “+ Nieuw” en kies voor “Scan & Meld aan”
 4. Vul alle gegevens in van je evenement/activiteit
 5. Klik op “Landingspagina aanmaken”
 6. Je landingspagina is nu aangemaakt en klaar voor gebruik!
 7. Download de QR-code en plaats het bij relevante plekken.

Heb je een vraag of een goede tip voor ons? We horen graag van je. Klik hieronder voor ons contactformulier en vul je contactgegevens en bericht in.

Viafix codes kunnen worden gebruikt voor Aanmelden, Bestellen, Deelnemen (winacties), Doneren, Peilen en Enquêteren.

Je kunt ze offline tegen komen (bijvoorbeeld in kranten van BDUmedia of op reclameschermen), maar ook online op websites, social media en in een groeiend aantal webwinkels.

De artikelen van de webwinkels zijn ook in de app zelf te vinden door de barcode te scannen of een productnaam in te voeren.

Kijk voor meer informatie over de toepassingsmogelijkheden op www.viafix.com.

Privacy

Alle gegevens worden in Europa opgeslagen onder Europees recht.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De ingediende (persoons)gegevens zijn eigendom van de accounthouder.

Viafix doet helemaal niets met ontvangen persoonsgegevens anders dan veilig versleuteld bewaren totdat ze niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze verstrekt waren en daarna vernietigen.

Ook goed om te weten: in tegenstelling tot veel andere apps verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. De gegevens die worden bewaard voor herhaald gebruik staan op de eigen telefoon en niet bij Viafix. Daarom is er ook geen account nodig om de app te gebruiken.