Zien is bestellen

Regel vandaag nog dat bestellen altijd direct kan.

Hoe werkt het?

1. Invullen

Verstrek je zakelijke contactgegevens en meld je aan voor een gratis account.

2. Bevestigen

Activeer je Viafix account door op de link te klikken die per mail wordt toegezonden.

3. Aanmaken

Log in om bestelcodes aan te maken en plaats deze in al je digitale en print uitingen.

Klaar

Alle voordelen op een rij

Voor je klanten

Makkelijk

Volledige focus op het proces voltooien. Zonder afleiding in een paar simpele klikken zodat je weet precies wat je doet en aarzeling geen kans krijgt.

Snel

Je hoeft niet telkens opnieuw je gegevens in te voeren of in te loggen en een betaalmethode te selecteren. Ook niet als je een nieuwe klant bent. Want alle gegevens staan al klaar in de app op je eigen telefoon: Kijk, klik, klaar!

Veilig

Er worden geen persoonlijke gegevens via webformulieren uitgewisseld. Daarbij zie je precies welke informatie je met wie deelt.

Gratis

Gebruik van de app is kosteloos. Er is geen account nodig en je gegevens worden niet door Viafix vastgehouden of geëxploiteerd.

Voor jou

Super simpel om te starten

Als jouw webshop op CCV Shop of Lightspeed draait kun je via een eenvoudig formulier je webshop koppelen. En anders koppel je via Channable of geef je een feedlink op. Je kunt zelfs gewoon een file uploaden.

Lagere besteldrempel

Er hoeven geen gegevens meer te worden ingevoerd. Zelfs niet om aan te melden.

Beter vindbaar

Nieuwe klanten vinden hun weg naar jouw aanbod door hun zoekopdrachten in de app.

Eenvoudig verkopen via offline kanalen

Voeg je bestelcodes toe aan print uitingen zoals advertenties in bladen, flyers, buitenreclame, etc.

Geen omkijken

Als je webwinkel is gekoppeld worden orders automatisch en direct je systeem ingeschoten.

Start vandaag nog met het ontvangen van respons en omzet vanuit al je touchpoints

Met dit formulier maak je in een handomdraai een gratis Viafix account aan.

 1. Verstrek je KVK nummer, naam, telefoonnummer en mailadres.
 2. Bevestig je gratis Viafix account via de link die je per mail wordt toegezonden.
 3. KLAAR! Log in en start met je campagne en/of het koppelen van je webshop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Meer informatie over Viafix Fast checkout

Viafix Fast checkout is voor iedereen die graag (meer) conversie wil zien op alle mogelijke uitingen (touchpoints).

Viafix codes zijn toe te voegen aan productverpakkingen, online, print en outdoor advertenties, digitale en print berichten en radio en televisie commercials.

De codes kunnen gebruikt worden voor zowel directe verkoop als leadgeneratie en het betrekken van een doelgroep.

Wij gebruiken de term ‘Fast checkout’ voor het snel en makkelijk plaatsen en betalen van een bestelling. De term ‘Fast response’ gebruiken wij voor alle overige vormen van responderen zoals aanmelden, registreren, opvragen, doneren en stemmen.

De overeenkomst is dat ze beide overal en altijd toegepast kunnen worden.

Is er bijvoorbeeld een advertentie (online of offline) met een Viafix responscode voor direct kopen? Dan spreken we van een ‘Fast checkout’. Dient de responscode voor het opvragen van nadere informatie? Dan spreken wij over een ‘Fast response’.

DM is een vorm van marketing waarbij personen individueel worden benaderd. Bijvoorbeeld via post, e-mail of een bericht via een sociaal platform. Meestal gebeurt dit op basis van relevante persoonlijke kenmerken.

 

Bij DM worden personen meestal aangemoedigd om direct te reageren (responderen) op een concrete propositie. Daarom wordt Direct Marketing (Directe benadering) ook vaak Direct Respons Marketing (Direct responderen) genoemd.

 

Toch zien wij een verschil. Wij spreken van DM wanneer personen rechtstreeks worden benaderd en pas van DRM wanneer het direct responderen daarbij zo laagdrempelig wordt gemaakt dat mensen mede daardoor in de verleiding worden gebracht om stante pede te reageren. Denk daarbij aan een fast checkout QR op drukwerk of een fast checkout button in een digitaal bericht.

 

Wanneer een optie tot direct laagdrempelig responderen in een advertentie wordt toegepast spreken we van Direct Respons Advertising (DRA).

Algemeen (Zakelijk)

Viafix is een unieke cloudoplossing voor Fast checkout en Quick response. Met deze oplossing kunnen ondernemers en organisaties eenvoudig interactie als aankopen en aanmelden mogelijk maken zonder zelf te investeren in alles wat hier bij komt kijken. Viafix is:

 • Multifunctioneel, want niet alleen voor het afrekenen van aankopen, maar ook als alternatief voor andere formulieren zoals voor bestellen, aanvragen, aanmelden, doneren, machtigen, peilen, enquêteren en registreren (Fast check-in).
 • Multimediaal want online én offline toepasbaar. Dus voor webshops, maar ook voor advertenties, winkels, productverpakkingen en displays.
 • Viafix biedt organisaties een betere conversie en meer efficiëntie, gemak en inzicht.
 • Consumenten profiteren van meer gemak, veiligheid en privacy.

Viafix is een start-up van Nederlandse bodem, gestart dankzij een eerste funding door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Viafix stelt mensen in staat om makkelijk, snel en veilig te reageren op jouw aanbod of verzoek.

In tegenstelling tot andere fast checkouts is Viafix niet alleen voor betaaltransacties, maar voor alle soorten respons zoals brochureaanvragen, enquêtes, inschrijvingen, etc.

Daarnaast kan Viafix niet alleen toegepast worden in digitale uitingen zoals webshops, maar ook in print zoals advertenties in magazines en displays.

Je begint door een gratis account aan te maken bij Viafix.

Na activatie van je account kun je aan de slag met het aanmaken van responscodes en het koppelen van je webshop.

De meeste smartphones hebben tegenwoordig een ingebouwde QR-scanner.

Het scannen van een QR-code gaat dan als volgt:
 
 1. Open je camera app.
 2. Richt je camera op de QR-code alsof je een foto maakt.
 3. Breng de QR-code volledig in beeld.
 4. De smartphone zal de Q-code herkennen en de optie tonen om de link van de QR-code te openen. 
 5. Tik op deze optie.
 
Bij sommige oudere modellen herkent de camera app de QR-code niet vanzelf.  Daarvoor zijn in de App Store / Google Play diverse gratis apps te vinden voor wie zoekt op ‘QR’.
 
Maar het is natuurlijk het makkelijkst om in dat geval de gratis Viafix app te gebruiken.

Heb je een vraag of een goede tip voor ons? We horen graag van je. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of bel naar 085 – 200 5050.

Privacy

Bij Viafix staat privacy hoog in het vaandel. Daarom worden gegevens in Europa en onder Europees recht verwerkt.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR))

Persoonsgegevens die in de Viafix app worden bewaard zijn eigendom van de gebruiker van de app. Gegevens die door een gebruiker worden verzonden komen de partij toe aan wie de verzending gericht is. Meestal is dat de aanbieder van een dienst of een product die deze gegevens nodig heeft om de dienst of het product te kunnen leveren.

Viafix zelf doet niets met persoonsgegevens, anders dan deze veilig versleuteld bewaren totdat ze niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze werden verstrekt. Daarna worden ze bij Viafix verwijderd.

In tegenstelling tot veel andere apps en websites verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. Gegevens die in de Viafix app worden bewaard voor herhaald gebruik staan dus niet bij Viafix, maar op de eigen telefoon en kan de gebruiker zelf beheren. Daarom is er ook geen account nodig om Viafix te gebruiken.

Data-encryptie oftewel gegevensversleuteling is een techniek om leesbare gegevens (tekst) om te zetten in onleesbare gegevens (codereeksen). Deze techniek wordt gebruikt om er voor te zorgen dat gegevens onbruikbaar zijn op het moment dat onbevoegden deze gegevens onverhoopt in handen krijgen. Alleen wie over de sleutel beschikt kan de onbegrijpelijke datareeksen weer leesbaar maken.

Viafix gebruikt onder meer data-encrytie om de privacy van haar gebruikers te beschermen.