Viafix: minder voorraad

Viafix is voor retailers die graag minder voorraad en kassasystemen en juist meer assortiment op de winkelvloer willen zien. Die zich nadrukkelijker willen richten op etaleren en inspireren. Die aankopen makkelijker willen maken door wachten voor de kassa en sjouwen met aankopen uit de overweging weg te strepen. Zodat je een nieuw dekbed, winterjas of leuk bijzettafeltje thuis kunt laten bezorgen zonder eerst langs de kassa te gaan.

Zo wordt shoppen pas echt fun. De prijsefficiëntie en volledigheid van de webshop combineren met inspiratie en service vanuit de lokale fysieke vestiging: een combinatie die de consument graag ziet.

Ik wil aanvullende productinformatie bieden op de winkelvloer EN weten welke producten in de winkel wel worden gescand maar niet verkocht.

Neem contact met mij op

Aankoopdrempels verlagen

Viafix is ook voor retailers die nieuwe klanten willen bereiken en bestaande behouden. Veel aankoopbeslissingen vallen immers op momenten dat mensen niet in een (web)winkel zijn maar bijvoorbeeld onderweg of in de badkamer. De smartphone is vaak nog binnen handbereik en met Viafix is een gemaksbestelling dan al snel geplaatst. Met Viafix komt de winkel op precies het juiste moment onder de aandacht van een nieuwe of bestaande relatie, juist wanneer iemand niet wil gaan shoppen maar gewoon even wil fiksen.

Viafix biedt voordelen voor zowel de retailer als de consument. Juist ook bij gecombineerd gebruik in winkels, online en offline kanalen, folders en direct marketing.

De consument wordt verlost van conversiedrempels zoals uitstellen, gegevens invoeren, wachten bij de kassa en sjouwen met gekochte producten. De retailer krijgt de mogelijkheid om de consument vanuit een advertentie verschillende routes aan te bieden: enerzijds richting de (web)winkel, waar de kans op cross en upsell maximaal is, en anderzijds richting de Viafix app, waar de conversiekans optimaal is. Alle offline inspanningen zijn direct meetbaar, en omzetten zijn direct toe te wijzen aan afzonderlijke winkelfilialen, advertenties, DM-acties en overige.

Voorbeelden