Bekijk hieronder het overzicht van de handelingen die vaak in de Viafix app of portal worden uitgevoerd, met de bijbehorende instructie. Heb je een aanvullende instructie nodig? Vul dan het contactformulier onderaan de pagina in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Deze pagina wordt doorlopend aangevuld met nieuwe informatie.

Campagnes en aanbiedingen

Klik hier voor een eenvoudig stappenplan voor het aanmaken en koppelen van een Fast Checkout code.

Klik hier om er eerst wat meer over te lezen.

Klik hier om ons een email te sturen voor assistentie.

Klik hier voor een eenvoudig stappenplan voor het vindbaar maken van je producten via een directe koppeling met Viafix. Als je wilt koppelen vanuit je webshop in Lightspeed, CCV of MijnWebshop of als je gevonden wilt worden via je Trade Tracker account, klik dan hier om ons even een mailtje te sturen. Onze medewerkers zullen deze koppeling voor je verzorgen.

Klik hier om eerst wat meer te lezen over de verschillende manieren waarop jouw producten in de Viafix app zichtbaar, vindbaar en bestelbaar kunnen worden.

Klik hier om ons een email te sturen voor assistentie.

Een koppeling met Trade Tracker wordt door onze medewerkers voor je verzorgd. Klik hier om ons een verzoek per email te sturen. Vermeld in de email gaarne je nieuwe Trade Tracker gebruikersaccount.

Viafix werkt samen met betaalprovider Mollie. Als jij een betaalaccount bij Mollie hebt kunnen wij jouw account aan het Viafix platform koppelen. Dat betekent dat vanaf dat moment de producten uit jouw webshop die in de Viafix app worden besteld in onze app kunnen worden betaald. De betaling zal daarna direct op het door jou opgegeven IBAN nummer worden bijgeschreven.

Als je een account voor de Viafix portal hebt kun je deze koppeling zelf in gang zetten. Klik rechtsboven op je accountnaam > account en daarna op de tab Financieel. Hier kun je kiezen uit het koppelen van je bestaande Mollie account of het aanmaken van een nieuw account.

Een verzendhuis toegang geven tot je advertentierespons op individueel campageniveau kan op twee manieren:

  1. Via een rapportagesleutel kun je toegang geven tot de scan- en conversieresultaten van de campagne.
  2. Via een datasleutel kun je toegang geven tot de responsbestanden waarbij de partnerorganisatie dus rechtstreeks de responsgegevens van de campagne ontvangt. Hiervoor is een dataverwerkersovereenkomst benodigd.

Beide sleutels kunnen worden gevonden in je beveiligde omgeving in de Viafix portal. Klik hiervoor rechtsboven op je accountnaam > account en daaronder op de tab Koppelingen. Als er nog geen sleutels zichtbaar zijn kun je deze aanvragen via een email aan onze afdeling Team Zakelijk.

Het is ook mogelijk om toegang te geven tot de scan- en conversierespons op accountniveau, dus voor alle campagnes. In dat geval kun je in jouw bedrijfsaccount een nieuw gebruikersaccount aanmaken en de rechten daarvan instellen op het menu Rapportages. Deze functie is alleen beschikbaar voor accountbeheerders.

Viafix portal

Het webadres van de Viafix portal is http://portal.viafix.com.

Klik hier om een account aan te maken. Een account aanmaken gebeurt in drie stappen:

  1. Invullen van de bedrijfsinformatie
  2. Invullen van de hoofdgebruiker
  3. Invullen van de inloggegeven

Indien alle stappen goed zijn doorlopen ontvang je een email op het gekozen emailadres waarmee je de toegang tot je account kunt bevestigen.

Als je een account voor de Viafix portal hebt kun je deze koppeling zelf in gang zetten. Klik rechtsboven op je accountnaam > account en daarna op de tab Financieel. Hier kun je kiezen uit het koppelen van je bestaande Mollie account of het aanmaken van een nieuw account.

Viafix app

De Viafix app is beschikbaar voor iOS (Apple) en voor Android (Google) telefoons. Open de Viafix website op je telefoon en:

  • Klik hier voor de Viafix pagina in de App Store
  • Klik hier voor de Viafix pagina in de Google Play Store

De Viafix app kan ook worden gevonden door het scannen van een Viafix QR code met een willekeurige QR scanner app. Scan de QR code en bevestig dat je wilt worden doorgestuurd naar de juiste app store.

Na de installatie en eerste opstart van de Viafix app zul je door het installatieproces worden gevraagd om je persoonlijke gegevens in te vullen. Na de installatie kun je deze gegevens terugvinden en wijzigen in het Viafix app menu. Klik rechtsonder op het icoontje met de drie liggende streepjes en daaronder op de optie Persoonlijke Gegevens.

Jouw gegevens worden nergens anders bewaard dan op je eigen telefoon. Op het moment van reageren op een actie zal de app melden welke gegevens er voor de campagne zullen worden verzonden en daar jouw toestemming voor vragen.

Stel een vraag aan Viafix

Heb je een vraag of een goede tip voor ons? We horen graag van je. Klik hieronder voor ons contactformulier en vul je naam, contactgegevens en boodschap in. We zullen er zo spoedig mogelijk op reageren. Hou rekening met 1 á 2 werkdagen. Alvast hartelijk dank voor je feedback!