Met Viafix wordt het organiseren van peilingen aantrekkelijk en eenvoudig. Peilingen zijn een onmisbaar element in het intensiveren van de contacten met jouw klanten of prospects. Hoe denkt jouw doelgroep over een bepaalde ontwikkeling in de samenleving of in je markt? Wat vinden je klanten van jouw nieuwe product of dienst? Met welk cijfer waarderen jouw relaties je onlangs vernieuwde customer service center? Met onze Scan & Stem faciliteit peil je snel en eenvoudig de mening van je publiek.

Het stemmen werkt heel simpel: lees de stelling, kies EENS of ONEENS of een cijfer tussen 1 en 10, en breng je stem uit. Bij elke volgende klik op ditzelfde beeldmerk verschijnt de totale stemuitslag tot op dat moment en kan de respondent zijn of haar mening direct vergelijken met het totaal aan uitgebrachte stemmen.

Scan & Stem peilingen zijn volledig anoniem en de app zorgt er zelf voor dat er vanaf één apparaat maar eenmaal gestemd kan worden.

Vanuit je eigen Viafix account is een Scan & Stem campagne in een handomdraai aangemaakt. Klik op de knop onder het overzicht van de beeldmerken en we leiden je door een eenvoudig stappenplan.

Overzicht toepassingen en beeldmerken

Online klikbaar – het klikbare blauwe Scan & Stem beeldmerk kan voor online toepassingen worden gebruikt, zoals een peiling op Facebook of in je webwinkel. Met een klik op dit beeldmerk wordt jouw klant of prospect direct naar de landingspagina van je peiling in de browser (desktop, laptop of tablet) of in de Viafix app geleid (smartphone). Als de app niet is geïnstalleerd zal automatisch de downloadpagina verschijnen.


Offline via scanner – de scanbare QR code is te herkennen aan hetzelfde beeldmerk in het centrum van de code en kan in combinatie met de Viafix app worden gebruikt op ieder denkbaar oppervlak op korte afstand, of dat nu een krantenpagina, een reclamebord of een beeldscherm in een kiosk betreft. Via een scan van deze QR code met de Viafix app wordt jouw klant of prospect direct naar de landingspagina van je peiling geleid.


Offline via toetsenbord – de woordcode is eveneens te herkennen aan hetzelfde beeldmerk en is geschikt voor toepassingen waar de scanner van de Viafix app niet kan worden gebruikt, bijvoorbeeld bij een reclamebord op grote afstand of bij een overhead beeldscherm in een beurshal. Door het intypen van de getoonde woordcode in de Viafix app wordt jouw klant of prospect direct naar de landingspagina van je peiling geleid.


Klaar om ook een peiling aan te maken? Klik de knop hieronder en laat je leiden door ons eenvoudige stappenplan.

Start nu