Volg het eenvoudige stappenplan hieronder om een wincampagne met enquete aan te maken. Voor het aanmaken van een enquete heb je een gratis Viafix account nodig.

Stap 1 - Account aanmaken of inloggen

Allereerst willen we je vragen om een gratis account aan te maken of, als je al een account bij ons hebt, in te loggen met je accountgegevens. De volgende stappen dienen te worden uitgevoerd in je account dat op een nieuwe tab in je browser zal openen.

Stap 2 - Enquete aanmaken

Bekijk nu hieronder onze instructievideo voor het aanmaken van een wincampagne met enquete (Scan & Win) in uw account. Als je de video niet wilt bekijken kun je ook de instructies naast de video volgen. Het aanmaken van de enquete in de wincampagne wordt onder de video nader uitgelegd.

  1. Ga naar Campagne-overzicht, maak een nieuwe campagne aan onder een zelfgekoze naam en sla de campagne op.
  2. Klik op de blauwe keuzelijst rechtsboven en kies Scan & Win.
  3. Vul naam en kenmerken van de campagne in en kies een looptijd voor de campagne.
  4. Vul je propositie in en daaronder de beschrijvende tekst die in de app in beeld moet komen.
  5. Kies een plaatje dat tijdens het opvragen van de bestelling getoond moet worden.
  6. Stel de vragenlijst samen. Zie de uitleg onder de video.
  7. Voeg indien van toepassing je voorwaarden toe die onder de algemene voorwaarden van Viafix in beeld moeten komen.

Het aanmaken van de vragenlijst werkt als volgt:

  1. Kies een type vraag. De mogelijkheden zijn open vraag, meerkeuzevraag en ja/nee vraag (selectievakje). De volgorde van de vraagtypes ligt vast en kan niet gewijzigd worden.
  2. Voeg bij het type meerkeuzevraag de mogelijke antwoorden toe (minimaal twee). Het type ja/nee vraag is geschikt voor bijvoorbeeld de vraag of je klant een nieuwsbrief wil ontvangen of ergens toestemming voor wil geven.
  3. Voeg telkens een vraag toe voor het uitbreiden van de vragenlijst. Wij adviseren je om niet meer dan vijf vragen in de lijst op te nemen.

Stap 3 - Publicatie

Je hebt zojuist een campagne aangemaakt. Het is raadzaam om nu de volgende acties uit te voeren.

Testen campagne

Allereerst is het zinvol om je campagne te testen. Open daartoe de ViaFix app op je telefoon, scan de promotionele code die bovenaan je campagnescherm staat en check dat de campagne op de juiste wijze in je telefoon verschijnt. Als de promotionele code niet zichtbaar is kun je via de knop “Downloaden” de promotionele code op je computer downloaden. Vervolgens kun je de landingspagina testen die bij online gebruik van je campagne zal verschijnen. Kopieer daartoe de promotionele link die bovenaan je scherm staat (met “scancode=” in de link), kopieer deze naar je browser en check het resultaat.

Publicatie promotionele code

Als je overtuigd bent van de juistheid van je campagne kun je via de knop “Download” de code in verschillende formaten naar je computer downloaden. Bij deze bestanden zit ook een Photoshop format (EPS) dat je direct in het ontwerp van je advertentie kunt verwerken.