Volg het eenvoudige stappenplan hieronder om een peiling aan te maken en de betrokkenheid met je product te vergroten. Voor het aanmaken van de peiling heb je een gratis Viafix account nodig.

Stap 1 - Account aanmaken of inloggen

Allereerst willen we je vragen om een gratis account aan te maken of, als je al een account bij ons hebt, in te loggen met je accountgegevens. De volgende stappen dienen te worden uitgevoerd in je account dat op een nieuwe tab in je browser zal openen.

Stap 2 - Peiling aanmaken

Bekijk nu hieronder onze instructievideo voor het aanmaken van een peiling (Scan & Stem) in je account. Als je de video niet wilt bekijken kun je ook de instructies naast de video volgen.

  1. Ga naar Campagne-overzicht, maak een nieuwe campagne aan onder een zelfgekoze naam en sla de campagne op.
  2. Klik op de blauwe keuzelijst rechtsboven en kies Scan & Stem.
  3. Vul naam en kenmerken van de campagne in en kies een looptijd voor de campagne.
  4. Selecteer het type Stem-campagne: eens/oneens of schaal van 1 tot 10.
  5. Formuleer de stelling, bv. “Nederland is mooi”. Tip: formuleer de stelling als een uitspraak en niet als een vraag.
  6. Kies een plaatje dat tijdens het opvragen van de stelling getoond moet worden.
  7. Voeg eventueel commentaar en een website voor achtergrond informatie toe.

Stap 3 - Publicatie

Je hebt zojuist een campagne aangemaakt. Het is raadzaam om nu de volgende acties uit te voeren.

Testen campagne

Allereerst is het zinvol om je campagne te testen. Open daartoe de ViaFix app op je telefoon, scan de promotionele code die bovenaan je campagnescherm staat en check dat de campagne op de juiste wijze in je telefoon verschijnt. Als de promotionele code niet zichtbaar is kun je via de knop “Downloaden” de promotionele code op je computer downloaden. Vervolgens kun je de landingspagina testen die bij online gebruik van je campagne zal verschijnen. Kopieer daartoe de promotionele link die bovenaan je scherm staat (met “scancode=” in de link), kopieer deze naar je browser en check het resultaat.

Publicatie promotionele code

Als je overtuigd bent van de juistheid van je campagne kun je via de knop “Download” de code in verschillende formaten naar je computer downloaden. Bij deze bestanden zit ook een Photoshop format (EPS) dat je direct in het ontwerp van je advertentie kunt verwerken.