Viafix Fast checkout
voor webshops

Start vandaag nog en geef je omzet een boost.

Viafix
Fast checkout
voor webshops

Start vandaag nog en geef je omzet een boost.

Alle voordelen op een rij

Voor je klanten

Makkelijk

Volledige focus op het proces voltooien. Zonder afleiding in een paar simpele klikken zodat je weet precies wat je doet en aarzeling geen kans krijgt.

Snel

Je hoeft niet telkens opnieuw je gegevens in te voeren of in te loggen en een betaalmethode te selecteren. Ook niet als je een nieuwe klant bent. Want alle gegevens staan al klaar in de app op je eigen telefoon: Kijk, klik, klaar!

Veilig

Er worden geen persoonlijke gegevens via webformulieren uitgewisseld. En je bepaalt zelf met wie je welke informatie deelt.

Gratis

Gebruik van de app is kosteloos. Er is geen account nodig en je gegevens worden niet door Viafix vastgehouden of geëxploiteerd.

Voor jou

Super simpel om te starten

Als jouw webshop op CCV Shop of Lightspeed draait kun je via een eenvoudig formulier je webshop koppelen. En anders koppel je via Channable of geef je een feedlink op. Je kunt zelfs gewoon een file uploaden.

Lagere besteldrempel

Er hoeven geen gegevens meer te worden ingevoerd. Zelfs niet om aan te melden.

Beter vindbaar

Nieuwe klanten vinden hun weg naar jouw aanbod door hun zoekopdrachten in de app.

Eenvoudig verkopen via offline kanalen

Voeg je bestelcodes toe aan print uitingen zoals advertenties in bladen, flyers, buitenreclame, etc.

Geen omkijken

Als je webwinkel is gekoppeld worden orders automatisch en direct je systeem ingeschoten.

Zo werkt het

Mobiel

Een aankoop doen gaat heel simpel met Viafix. De voor de bestelling benodigde gegevens zoals naam, bezorgadres en betaalmethode worden veilig in de app bewaard waardoor een bestelling in een paar klikken is afgerond.

De Viafix Fast checkout is een additionele besteloptie. Het geeft bezoekers een extra mogelijkheid om lekker snel af te ronden. Niets meer, niets minder.

Webshop

Klik op de Viafix
Fast checkout button...

Viafix app

..en rond de bestelling direct af of voeg item toe aan bestellijst.

Desktop

Tijdens het koppelen kun je zelf instellen hoe je de Viafix Fast checkout in je webshop wilt laten weergeven op een monitor.

Directe weergave

Kies voor een maximale conversie door de QR direct in beeld te brengen.

Pop up weergave

Kies voor een minimaal ruimtebeslag en toon de QR na klikken op de button.

Zelf proberen

Zo start je

1. Invullen

Vul het formulier in voor een gratis account.

2. Bevestigen

Bevestig je account via de link die je per mail ontvangt.

3. Activeren

Kies een koppeling en activeer de Fast checkout.

Klaar

Start vandaag nog met 'Fast checkout' en verhoog je conversie

Met dit formulier maak je in een handomdraai een gratis Viafix account aan. Dus zonder creditcard.

  1. Verstrek je KVK-nummer, naam, telefoon en mailadres.
  2. Bevestig je account via de link in de mail die je wordt toegezonden.
  3. KLAAR! Koppel je webshop via 1 van de apps onder dit formulier.

Heb je jouw gratis Viafix account aangemaakt en via de link in de bevestigingsmail geactiveerd? En heb je een CCV Shop of Lightspeed webwinkel? Mooi! Klik dan nu op de bijbehorende button om je shop snel, makkelijk en gratis te koppelen. Voor alle andere webshops klik je op de button van Channable.

Heb je geen webshop maar wil je wel checkout codes gebruiken? Lees dan hier verder.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Over Viafix

Viafix is een start-up van Nederlandse bodem, gestart dankzij een eerste funding door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Viafix maakt bestellen en responderen voor iedereen makkelijker. 

Viafix is op drie gebieden actief: Als Fast checkout in webshops, als Marktplaats met de eigen app en als Quick respons in advertenties en andere uitingen.

Door deze unieke cloudoplossing kunnen ondernemers en organisaties eenvoudig interacties als aankopen en aanmelden mogelijk maken zonder zelf te investeren in alles wat hier bij komt kijken. Viafix is:

  • Multifunctioneel, want niet alleen voor het afrekenen van aankopen, maar ook als alternatief voor andere formulieren zoals voor bestellen, aanvragen, aanmelden, doneren, machtigen, peilen, enquêteren en registreren (Fast check-in).
  • Multimediaal want online én offline toepasbaar. Dus voor webshops, maar ook voor advertenties, commercials, winkels, productverpakkingen en displays.
  • Viafix biedt organisaties een betere conversie en meer gemak, efficiëntie en inzicht.
  • Consumenten profiteren van meer gemak, veiligheid en privacy.

Viafix stelt mensen in staat om makkelijk, snel en veilig te reageren op jouw aanbod of verzoek.

In tegenstelling tot andere fast checkouts is Viafix niet alleen voor betaaltransacties, maar voor alle soorten respons zoals brochureaanvragen, enquêtes, inschrijvingen, etc.

Daarnaast kan Viafix niet alleen toegepast worden in digitale uitingen zoals webshops, maar ook in print zoals advertenties in magazines en displays.

Je begint door een gratis account aan te maken bij Viafix.

Na activatie van je account kun je eenvoudig aan de slag met het aanmaken van responscodes en het koppelen van je webshop. Het dashboard bevat demo’s en een starthulp om je snel op weg te helpen.

Heb je een vraag of een goede tip voor ons? We horen graag van je. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of bel naar 085 – 200 5050.

Webshop

Ja, omdat Viafix ook een Quick response methode is kun je Viafix heel eenvoudig ook gebruiken voor bijvoorbeeld aanmeldingen op je nieuwsbrief, winacties en enquêtes. Daarnaast kun je er voor kiezen om je aanbod ook vindbaar te maken in de Viafix app. (Viafix Marketplace.)

De Viafix Fast Checkout vind je op de productpagina als een button of QR code (desktopweergave). Zo houden we de drempel zo laag mogelijk.

Ja, dat kan door in de Viafix portal een shop te definiëren en een XML bestand (productfeed) te gebruiken.

Nee, Viafix gebruikers hebben geen creditcard nodig om snel een order te plaatsen. Het accorderen van de betaling gaat gewoon via de eigen bankapp. Dit is belangrijk omdat Nederlanders niet graag hun creditcard gebruiken.

Privacy

Bij Viafix staat privacy hoog in het vaandel. Daarom worden gegevens in Europa en onder Europees recht verwerkt.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR))

Persoonsgegevens die in de Viafix app worden bewaard zijn eigendom van de gebruiker van de app. Gegevens die door een gebruiker worden verzonden komen de partij toe aan wie de verzending gericht is. Meestal is dat de aanbieder van een dienst of een product die deze gegevens nodig heeft om de dienst of het product te kunnen leveren.

Viafix zelf doet niets met persoonsgegevens, anders dan deze veilig versleuteld bewaren totdat ze niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze werden verstrekt. Daarna worden ze bij Viafix verwijderd.

In tegenstelling tot veel andere apps en websites verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. Gegevens die in de Viafix app worden bewaard voor herhaald gebruik staan dus niet bij Viafix, maar op de eigen telefoon en kan de gebruiker zelf beheren. Daarom is er ook geen account nodig om Viafix te gebruiken.

Data-encryptie oftewel gegevensversleuteling is een techniek om leesbare gegevens (tekst) om te zetten in onleesbare gegevens (codereeksen). Deze techniek wordt gebruikt om er voor te zorgen dat gegevens onbruikbaar zijn op het moment dat onbevoegden deze gegevens onverhoopt in handen krijgen. Alleen wie over de sleutel beschikt kan de onbegrijpelijke datareeksen weer leesbaar maken.

Viafix gebruikt onder meer data-encrytie om de privacy van haar gebruikers te beschermen.

Financieel

Net als veel andere aanbieders van online diensten biedt Viafix een deel van haar diensten gratis aan en een deel van haar diensten tegen een vergoeding. De vergoeding is van toepassing op de afhandeling van betalingen door Viafix.

Een Viafix account is gratis. Wanneer Viafix een betaling afhandelt wordt hier een vergoeding voor ingehouden. Deze vergoeding is een klein percentage van het geïncasseerde bedrag.

Gedurende de eerste drie maanden is ook geen vergoeding verschuldigd over eventueel afgehandelde betalingen. Na deze periode ontvang je een tariefvoorstel welke gebaseerd is op je daadwerkelijke gebruik.

Je kunt betalingen zelf afhandelen (bijvoorbeeld door verzending van een betaallink en/of factuur) of er voor kiezen om een betaling direct via Viafix te laten doen. In dat geval koppel je je Mollie account aan je Viafix account waarna eventuele betalingen rechtstreeks bij jou binnenkomen.

Overig

Wanneer wij het over een Fast checkout hebben doelen we daarmee op de mogelijkheid om een aankoop snel af te ronden. In ons geval betekent dit geautomatiseerde ondersteuning bij het verstrekken van leveringsinformatie zoals persoonsgegevens en bezorgadres en het afhandelen van de betaling.

Met Quick response doelen wij op iedere andere vorm van responderen waarbij we de responsdrempel zo laag mogelijk maken. Waar mogelijk ook hier weer met geautomatiseerde ondersteuning bij het verstrekken van informatie. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een brochure, het deelnemen aan een winactie of het aanmelden voor een presentatie.

Gebruikers van de Viafix app kunnen artikelen vinden door het scannen van een barcode of via een zoekopdracht. Als je webshop met Viafix is gekoppeld komt ook jouw aanbod naar voren en een aankoop is dan snel gedaan.

Nee. Je kunt in de meeste gevallen zelf instellen of responderen alleen via de app kan of ook gewoon via de browser (een webformulier). In  webshops is de fast checkout optie wel gekoppeld aan het gebruik van de app. Want zo is de snelheid en veiligheid het best geregeld. Ook deelnemen aan peilingen verloopt via de app. Hierdoor wordt dubbel stemmen voorkomen en is het verloop van de uitslag makkelijk te volgen.

Ja, via een datasleutel kun je tot op advertentieniveau bepalen wie toegang heeft tot de responsbestanden. Let op, hiervoor dien je wel over een dataverwerkersovereenkomst met je samenwerkingspartner te beschikken.

Ja, je kunt op computer en mobiel je respons en conversie ontwikkelingen in real time volgen.