Breng met peilingen boven water wat er leeft

Viafix peilingen zijn makkelijk, veilig, anoniem en gratis. Dus start er een op en ontdek hoe snel en eenvoudig je boven water kunt brengen wat er leeft in de groep.

Breng met peilingen boven water wat er leeft

Viafix peilingen zijn makkelijk, veilig, anoniem en gratis. Dus start er een op en ontdek hoe snel en eenvoudig je boven water kunt brengen wat er leeft in de groep.

Hoe werkt het?

1. Invullen

Verstrek je zakelijke contactgegevens en meld je aan voor een gratis account.​​​

2. Bevestigen

Activeer je gratis Viafix account door op de link te klikken die per mail wordt toegezonden.​

3. Aanmaken

Log in om responscodes aan te maken en plaats deze in je digitale en/of print uitingen.

Klaar!

Alle voordelen op een rij

Voor je deelnemers

Kosteloos

Viafix is voor iedereen gratis te gebruiken.

Anoniem & Betrouwbaar

De peilingen zijn volledig anoniem en de app zorgt er zelf voor dat er vanaf één apparaat maar eenmaal gestemd kan worden.

Vergelijken van mening

De respondent zijn of haar mening direct vergelijken met het totaal aan uitgebrachte stemmen.

Altijd toegankelijk

Overal te gebruiken en altijd in te zetten.

Laagdrempelig

Je deelnemers hoeven alleen de Viafix app te downloaden, eenmaal gedownload kunnen ze met alle peilingen meedoen. Het stemmen werkt heel simpel: lees de stelling, kies EENS of ONEENS of een cijfer tussen 1 en 10, en breng je stem uit.

 

Voor jou

Eenvoudig

Geen speciale tools meer nodig. Een peiling is binnen 5 minuten aangemaakt.

Bereik meer mensen

Zowel online (hyperlinks) als offline (QR-codes) toepasbaar. Zo profiteer je van al je touchpoints als social media, flyers en stickers.

Laagdrempelig

Door de eenvoud is regelmatig deelnemen heel makkelijk.

Betrokkenheid

Via peilingen kan men zich laten horen en zien wat anderen ergens van vinden. Dit bevordert de engagement en het gevoel van betrokkenheid.

Inzicht

Volg gratis op de voet wat er leeft onder je klanten, leerlingen, leden of achterban.

Gratis

Het aanhouden van een Viafix account en het houden van peilingen is helemaal gratis.

Start nu gratis en eenvoudig een peiling en laat zien wat er echt leeft

Met dit formulier maak je in een handomdraai een gratis Viafix account aan.

  1. Verstrek je KVK nummer, naam, telefoonnummer en mailadres.
  2. Bevestig je gratis Viafix account via de link die je per mail wordt toegezonden.
  3. KLAAR! Log in en start met je campagne en/of het koppelen van je webshop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Meer informatie over Viafix peilen

Viafix peilen maakt het mogelijk voor alle organisaties in real-time feedback te verkrijgen van hun publiek. Van evaluaties van opleidingen en conferenties, product evaluaties, opinie-onderzoeken en klanttevredenheidsmetingen in de horeca. 

Zowel commerciële als niet commerciële organisaties kunnen gebruiken van onze dienst. 

De meeste smartphones hebben een ingebouwde QR-scanner.

Het scannen van een QR-code gaat dan als volgt:
 
1. Open de app Camera.
2. Doe net alsof je een foto maakt van de QR-code Richt je camera op de QR-code, gebruik hiervoor de achterlens.
3. Breng de QR-code volledig in beeld.
4. Het apparaat probeert de code te herkennen. Vervolgens verschijnt er bovenaan het scherm een melding om de achterliggende link van de QR-code te openen. 
5. Tik op de melding.

De gegevens die via de peilingen worden verkregen zullen bewaard worden totdat deze door de betreffende aanbieder in ontvangst zijn genomen. Kort daarna, in principe na een week in verband met kwaliteitsborging, worden de persoonsgegevens bij Viafix definitief gewist.

Viafix bewaart je persoonsgegevens dus niet. Wel kun je deze voor je eigen gemak in de app op je telefoon bewaren. Maar ook dit hoeft niet.

Financieel

Net als veel andere aanbieders van online diensten biedt Viafix een deel van haar diensten gratis aan en een deel van haar diensten tegen een vergoeding. De vergoeding is van toepassing op de afhandeling van betalingen door Viafix.

Een Viafix account is gratis. Wanneer Viafix een betaling afhandelt wordt hier een vergoeding voor ingehouden. Deze vergoeding is een klein percentage van het geïncasseerde bedrag.

Gedurende de eerste drie maanden is ook geen vergoeding verschuldigd over eventueel afgehandelde betalingen. Na deze periode ontvang je een tariefvoorstel welke gebaseerd is op je daadwerkelijke gebruik.

Je kunt betalingen zelf afhandelen (bijvoorbeeld door verzending van een betaallink en/of factuur) of er voor kiezen om een betaling direct via Viafix te laten doen. In dat geval koppel je je Mollie account aan je Viafix account waarna eventuele betalingen rechtstreeks bij jou binnenkomen.

Over Viafix

Viafix is een start-up van Nederlandse bodem, gestart dankzij een eerste funding door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Viafix is een instant commerce oplossing voor makkelijk bestellen en responderen.

Viafix is makkelijk voor consumenten en dus laagdrempelig, hetgeen de conversie ten goede komt. Maar Viafix – zijnde een cloudoplossing – is ook makkelijk te gebruiken voor organisaties en dus snel en efficiënt in te zetten.

Viafix is op drie gebieden actief:

  • als Fast checkout (plug-in) voor webshops,
  • als Marktplaats (app) voor het vinden van producten en aanbieders daarvan,
  • en als Quick response (code) voor advertenties.

 

Door deze unieke cloudoplossing kunnen ondernemers en organisaties eenvoudig interacties als aankopen, aanvragen en aanmelden mogelijk maken zonder zelf te investeren in alles wat komt kijken bij een laagdrempelig, veilig en compleet proces.  Viafix is:

  • Multifunctioneel, want niet alleen voor het afrekenen van aankopen, maar ook als alternatief voor andere formulieren zoals voor bestellen, aanvragen, aanmelden, doneren, machtigen, peilen, enquêteren en registreren (Fast check-in).
  • Multimediaal want online én offline toepasbaar. Dus voor webshops, maar ook voor advertenties, commercials, winkels, productverpakkingen en displays.
  • Viafix biedt organisaties een betere conversie en meer gemak, efficiëntie en inzicht.
  • Consumenten profiteren van meer gemak, veiligheid en privacy.

Viafix stelt mensen in staat om makkelijk, snel en veilig te reageren op jouw aanbod of verzoek.

In tegenstelling tot andere fast checkouts is Viafix niet alleen voor betaaltransacties, maar voor alle soorten respons zoals brochureaanvragen, enquêtes, inschrijvingen, etc.

Daarnaast kan Viafix niet alleen toegepast worden in digitale uitingen zoals webshops, maar ook in print zoals advertenties in magazines en displays.

Je begint door een gratis account aan te maken bij Viafix.

Na activatie van je account kun je eenvoudig aan de slag met het aanmaken van responscodes en het koppelen van je webshop. Het dashboard bevat demo’s en een starthulp om je snel op weg te helpen.

Heb je een vraag of een goede tip voor ons? We horen graag van je. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of bel naar 085 – 200 5050.

Privacy

Bij Viafix staat privacy hoog in het vaandel. Daarom worden gegevens in Europa en onder Europees recht verwerkt.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR))

Persoonsgegevens die in de Viafix app worden bewaard zijn eigendom van de gebruiker van de app. Gegevens die door een gebruiker worden verzonden komen de partij toe aan wie de verzending gericht is. Meestal is dat de aanbieder van een dienst of een product die deze gegevens nodig heeft om de dienst of het product te kunnen leveren.

Viafix zelf doet niets met persoonsgegevens, anders dan deze veilig versleuteld bewaren totdat ze niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze werden verstrekt. Daarna worden ze bij Viafix verwijderd.

In tegenstelling tot veel andere apps en websites verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. Gegevens die in de Viafix app worden bewaard voor herhaald gebruik staan dus niet bij Viafix, maar op de eigen telefoon en kan de gebruiker zelf beheren. Daarom is er ook geen account nodig om Viafix te gebruiken.

Data-encryptie oftewel gegevensversleuteling is een techniek om leesbare gegevens (tekst) om te zetten in onleesbare gegevens (codereeksen). Deze techniek wordt gebruikt om er voor te zorgen dat gegevens onbruikbaar zijn op het moment dat onbevoegden deze gegevens onverhoopt in handen krijgen. Alleen wie over de sleutel beschikt kan de onbegrijpelijke datareeksen weer leesbaar maken.

Viafix gebruikt onder meer data-encrytie om de privacy van haar gebruikers te beschermen.