Dé oplossing voor bezoekers­registratie

Dé oplossing voor bezoekers­registratie

Hoe werkt het?

Invullen

Verstrek je KVK-nummer, naam en contactgegevens.

Bevestigen

Activeer je gratis Viafix account door op de link te klikken die per mail wordt toegezonden.

Aanpassen

Log in, bekijk de demo, maak eigen codes via de starthulp en pas de instellingen zo nodig aan.

Klaar

Alle voordelen op een rij

Voor bezoekers

Makkelijker & Snel

Bij andere oplossingen moeten bezoekers hun gegevens telkens weer opnieuw invullen. Zo niet in het geval van Fastcheck-in. Dankzij de Viafix app volstaat 1 keer invoeren in de eigen telefoon. Daarna is het overal waar Fastcheck-in wordt gebruikt simpelweg Scan, Klik, Klaar!

Veilig

Geen privacy-zorgen over inzage door andere gasten of medewerkers. Persoonsgegevens worden veilig opgeslagen en zijn zo nodig alleen toegankelijk wanneer de accounteigenaar hiertoe een verzoek indient bij Viafix. Alle gegevens worden versleuteld bewaard (dus mocht een hack onverhoopt slagen dan zijn ze nog steeds niet te lezen) en worden zonder menselijke tussenkomst na een in te stellen periode automatisch verwijderd.

Voor jou

Veilig en juridisch in orde

Er hoeft geen spanning meer geleverd te worden om de wet en regelgeving rondom privacy na te leven. Gegevens worden versleuteld bewaard en na een in te stellen periode automatisch verwijderd. Alles verloopt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook bekend als GDPR). Dus geen extra moeite meer en het is nog gratis ook!

Efficiënt

Gasten kunnen zichzelf registreren. Medewerkers kunnen eenvoudig controleren of dit is gelukt door het tonen van een bevestigingsmail. Ook de zorg van het veilig beheren en tijdig vernietigen van de verlopen aanmeldingen vervalt.

Registratie-codes aanmaken

Met dit formulier maak je in een handomdraai een gratis Viafix account aan.

 1. Verstrek je KVK nummer, naam, telefoonnummer en mailadres.
 2. Bevestig je gratis Viafix account via de link die je per mail wordt toegezonden.
 3. KLAAR! Log in, bekijk de demo en gebruik de snelle start voor het aanmaken van je eigen registratiecodes.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Meer informatie over Viafix aanmelden

Fastcheck-in is een gratis dienst voor de Nederlandse Horeca en andere faciliteiten waarvoor aanmelden verplicht en/of wenselijk is.

Fastcheck-in wordt aangeboden door Viafix en is in wezen een volledig voor-ingerichte aanmeldcampagne met als extra toevoeging dat in dit geval data alleen kan worden ingezien wanneer twee partijen (de accounthouder en de GGD) dit gezamenlijk wensen.

Fastcheck-in onderscheidt zich op de volgende punten:

 • Eenmalige invoer. Bezoekers hoeven hun gegevens niet telkens opnieuw in te vullen. Want deze staan na een eenmalige invoer in de handige Viafix app veilig op de eigen telefoon. Daarna is het steeds scan, klik, klaar!
 • Correcte invoer. Wie registreert ontvangt direct een aanmeldingsbevestiging. Zo is meteen duidelijk dat het opgegeven mailadres juist is ingevuld.
 • Zitplaats vermelding. De overheid vraagt om vermelding van het tafelnummer. Doordat iedere verstrekte Fastcheck-in QR uniek is wordt bij het scannen automatisch de zitplaats/locatie genoteerd.
 • Veilige invoer. Webformulieren kunnen gehacked worden. (Formjacking) Gebruik van een app is al snel veiliger.
 • Versleutelde opslag. De persoonsgegevens worden na de voorgeschreven bewaartermijn automatisch verwijderd en tot die tijd versleuteld (encrypt) bewaard. Alleen als hier in het kader van een GGD onderzoek aanleiding toe is worden de gegevens toegankelijk en anders niet. Voor niemand. Dus ook niet voor de horecaexploitant zelf.
 • Aantoonbare registratie. De bevestigingsmail van de aanmelding bevat het logo van de zaak en de datum/tijd van de aanmelding.
 • Historie. De gebruiker kan in de eigen app de eigen aanmeldhistorie bekijken en indien gewenst ook verwijderen. Deze staat alleen op de eigen telefoon en nergens anders. Zo kan iemand bij twijfel zelf eenvoudig nagaan of en wanneer een locatie is bezocht.
 • Ontzorging. Na het plaatsen van de Fastcheck-in QR codes hoeft de exploitant van de horecagelegenheid of andere faciliteit nergens meer naar om te kijken.
 • Meer mogelijkheden. In het Viafix portaal kunnen ook codes worden aangemaakt voor andere doeleinden zoals peilingen, winacties, donaties en kortingsacties. Hierop reageren gaat met hetzelfde gemak: scan, klik, klaar!
 • Gratis. Het gebruik van Fastcheck-in is volstrekt kosteloos voor zowel bezoeker als exploitant.

Ja, de aanmeldcodes komen in zowel een Nederlandstalige als Engelstalige versie en de Viafix app is ook beschikbaar voor bezoekers uit 29 andere landen, variërend van België tot de Verenigde Staten. In die gevallen is de standaard taalinstelling van de app Engelstalig.

De gegevens worden in Europa opgeslagen onder Europees recht.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De ingediende (persoons)gegevens zijn eigendom van de accounthouder. Dat is dus in principe de exploitant van de betreffende locatie.

Door gebruik van deze gratis dienst stemt de accounthouder (locatie exploitant) er mee in dat Viafix de gegevens versleuteld en ontoegankelijk houdt totdat er een aantoonbaar en uitdrukkelijk verzoek van de GGD is om de gegevens vrij te geven voor bron en contactonderzoek.

In dat geval kan je geïnformeerd worden over een eventuele blootstelling.

Indien hiervoor niet gebruikt worden de gegevens 10 dagen na binnenkomst automatisch verwijderd.

Ook Viafix zelf doet helemaal niets met de geregistreerde persoonsgegevens. (Behalve veilig versleuteld bewaren en tijdig vernietigen.)

Ook goed om te weten: in tegenstelling tot veel andere apps verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. De gegevens die worden bewaard voor herhaald gebruik staan op de eigen telefoon en niet bij Viafix. Daarom is er ook geen account nodig om de app te gebruiken.

 • Je meld je aan via het registratieformulier 
 • Je bevestigt je aanmelding via de automatische bevestigingsmail
 • Binnen 30 minuten ontvang je een mail met aanmeldcodes
 • Print ze uit en plaats ze op de tafels

Hoe werkt het voor je gasten?

 • Gasten worden nu verzocht de Fastcheck-in QR te scannen door de Viafix app te downloaden en hun bezoek aan te melden.
 • Wie zich aanmeldt ontvangt een mail met een tijd/datum stempel en het logo van de zaak. Zo is meteen duidelijk dat alles goed is gegaan.

Financieel

Net als veel andere aanbieders van online diensten biedt Viafix een deel van haar diensten gratis aan en een deel van haar diensten tegen een vergoeding. De vergoeding is van toepassing op de afhandeling van betalingen door Viafix.

Een Viafix account is gratis. Wanneer Viafix een betaling afhandelt wordt hier een vergoeding voor ingehouden. Deze vergoeding is een klein percentage van het geïncasseerde bedrag.

Gedurende de eerste drie maanden is ook geen vergoeding verschuldigd over eventueel afgehandelde betalingen. Na deze periode ontvang je een tariefvoorstel welke gebaseerd is op je daadwerkelijke gebruik.

Je kunt betalingen zelf afhandelen (bijvoorbeeld door verzending van een betaallink en/of factuur) of er voor kiezen om een betaling direct via Viafix te laten doen. In dat geval koppel je je Mollie account aan je Viafix account waarna eventuele betalingen rechtstreeks bij jou binnenkomen.

Over Viafix

Viafix is een start-up van Nederlandse bodem, gestart dankzij een eerste funding door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Viafix maakt bestellen en responderen voor iedereen makkelijker. 

Viafix is op drie gebieden actief: Als Fast checkout in webshops, als Marktplaats met de eigen app en als Quick respons in advertenties en andere uitingen.

Door deze unieke cloudoplossing kunnen ondernemers en organisaties eenvoudig interacties als aankopen en aanmelden mogelijk maken zonder zelf te investeren in alles wat hier bij komt kijken. Viafix is:

 • Multifunctioneel, want niet alleen voor het afrekenen van aankopen, maar ook als alternatief voor andere formulieren zoals voor bestellen, aanvragen, aanmelden, doneren, machtigen, peilen, enquêteren en registreren (Fast check-in).
 • Multimediaal want online én offline toepasbaar. Dus voor webshops, maar ook voor advertenties, commercials, winkels, productverpakkingen en displays.
 • Viafix biedt organisaties een betere conversie en meer gemak, efficiëntie en inzicht.
 • Consumenten profiteren van meer gemak, veiligheid en privacy.

Viafix stelt mensen in staat om makkelijk, snel en veilig te reageren op jouw aanbod of verzoek.

In tegenstelling tot andere fast checkouts is Viafix niet alleen voor betaaltransacties, maar voor alle soorten respons zoals brochureaanvragen, enquêtes, inschrijvingen, etc.

Daarnaast kan Viafix niet alleen toegepast worden in digitale uitingen zoals webshops, maar ook in print zoals advertenties in magazines en displays.

Je begint door een gratis account aan te maken bij Viafix.

Na activatie van je account kun je eenvoudig aan de slag met het aanmaken van responscodes en het koppelen van je webshop. Het dashboard bevat demo’s en een starthulp om je snel op weg te helpen.

Heb je een vraag of een goede tip voor ons? We horen graag van je. Stuur ons een bericht via ons contactformulier of bel naar 085 – 200 5050.

Privacy

Bij Viafix staat privacy hoog in het vaandel. Daarom worden gegevens in Europa en onder Europees recht verwerkt.

Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). (Engels: General Data Protection Regulation (GDPR))

Persoonsgegevens die in de Viafix app worden bewaard zijn eigendom van de gebruiker van de app. Gegevens die door een gebruiker worden verzonden komen de partij toe aan wie de verzending gericht is. Meestal is dat de aanbieder van een dienst of een product die deze gegevens nodig heeft om de dienst of het product te kunnen leveren.

Viafix zelf doet niets met persoonsgegevens, anders dan deze veilig versleuteld bewaren totdat ze niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze werden verstrekt. Daarna worden ze bij Viafix verwijderd.

In tegenstelling tot veel andere apps en websites verzamelt Viafix absoluut geen persoonlijke gegevens van haar gebruikers. Gegevens die in de Viafix app worden bewaard voor herhaald gebruik staan dus niet bij Viafix, maar op de eigen telefoon en kan de gebruiker zelf beheren. Daarom is er ook geen account nodig om Viafix te gebruiken.

Data-encryptie oftewel gegevensversleuteling is een techniek om leesbare gegevens (tekst) om te zetten in onleesbare gegevens (codereeksen). Deze techniek wordt gebruikt om er voor te zorgen dat gegevens onbruikbaar zijn op het moment dat onbevoegden deze gegevens onverhoopt in handen krijgen. Alleen wie over de sleutel beschikt kan de onbegrijpelijke datareeksen weer leesbaar maken.

Viafix gebruikt onder meer data-encrytie om de privacy van haar gebruikers te beschermen.