Eenvoudig bestellingen ontvangen zonder webshop.

Soms wil je producten of diensten gemakkelijk en snel aanbieden, zonder de complexiteit van een volledige webshop. Hoe fijn zou het zijn als je bestellingen inclusief betalingen kunt ontvangen, zonder dat je een uitgebreide online winkel nodig hebt. Laten we eens kijken naar wat situaties waarin dit handig zou zijn en hoe je dit effectief kunt doen.

Voorbeeldsituaties

  1. (Sport)vereniging: Stel je voor dat jouw (sport)vereniging items aanbiedt als t-shirts, mokken en petten met het clublogo. Deze merchandise is te koop, maar een complete webshop opzetten heeft geen zin. Bijvoorbeeld vanwege het tijdelijke karakter of de beperkte verwachtte omzet. Dan zou het fijn zijn om de producten gewoon uit te stallen, bijvoorbeeld in een vitrinekast, waarna leden en bezoekers een QR-code kunnen scannen om direct te bestellen.
  2. School: Stel je hebt een speciale aanbieding voor goedgekeurde rekenmachines of andere leermiddelen op school. Of je verkoopt kaartjes voor een schoolfeest. In plaats van een tijdelijke webshop in te richten of met bestelformulieren en contant geld te gaan werken, plaats je posters in de gangen met een bestelcode. Leerlingen scannen de code en bestellen snel hun rekenmachine of andere product.
  3. Winkeletalage: Stel dat ook na sluitingstijd veel mensen jouw winkel passeren. Bijvoorbeeld omdat er ook horeca in de buurt is. Door een QRcode te plaatsen bij items in je etalage kan de verkoop doorgaan zonder dat je open bent. Of kun je kortingscodes uitgeven die mensen snel doen terugkeren.

Met Viafix is dit allemaal eenvoudig en snel geregeld

Hoe werkt het?

  1. Bestelcodes genereren: In de Viafix-beheeromgeving maak je unieke bestelcodes aan voor je producten of diensten. Deze codes voeg je toe aan je on- én offline uitingen, zoals posters, flyers, productverpakkingen of labels.
  2. Klanten bestellen via Viafix: Wanneer een klant de code scant met hun smartphone, komen ze op een bestelpagina terecht. Hier kunnen ze het gewenste product selecteren en zo nodig afrekenen. Viafix stuurt jou een melding van de bestelling.
  3. Geen webshop nodig: Het mooie van Viafix is dat je geen ingewikkelde webshop hoeft op te zetten. Je hebt alleen een gratis account nodig op het Viafix-platform en je kunt direct aan de slag.

Andere handige functies van Viafix

  • Bevestigingsmails met bijlagen: Viafix kan automatisch bevestigingsmails sturen naar klanten na een bestelling. Voeg bijlagen toe, zoals handleidingen of kortingscodes.
  • Realtime inzicht: Volg de vertoningen en conversies van je Viafix-codes in realtime. Zo kun je bijsturen waar nodig.
  • Directe betaling: Koppel Viafix aan je Mollie-account voor snelle en veilige betalingen.

Kortom, met Viafix kun je snel en efficiënt bestellingen ontvangen, zonder gedoe met een webshop. Een slimme oplossing voor iedereen die iets makkelijk en laagdrempelig wil aanbieden.

Deel dit artikel:

LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter